25.04.2013

Oznámenie č. 77 zo dňa 25.04.2013

Oznámenie č. 77 zo dňa 25.04.2013 (Oznámenie pre schválené miestne akčné skupiny k Usmerneniu pre administráciu osi 4 LEADER verzia 1.13 účinná od 13.03.2013 o správnom výklade  časti textu v Kapitole 12 Vykonávanie zmien, podkapitoly 12.1.1 Zmeny bez predchádzajúceho súhlasu PPA - bod D)

PPA do 15 pracovných dní od doručenia Dodatku k Integrovanej stratégii rozvoja územia zašle príslušnej MAS Oznámenie o akceptácii/neakceptácii Dodatku k Integrovanej stratégii rozvoja územia. V akceptačnom liste PPA uvedie, že Dodatok k Integrovanej stratégii rozvoja územia je v súlade s platným PRV, Usmernením a platnou legislatívou SR a EÚ. V prípade ak PPA do 15 pracovných dní od obdržania Dodatku k Integrovanej stratégii rozvoja územia nezašle príslušnej MAS Oznámenie o akceptácii/neakceptácii Dodatku k Integrovanej stratégii rozvoja územia, zaslaný Dodatok k Integrovanej stratégii rozvoja územia sa považuje za akceptovaný.

Na základe tejto časti textu v podkapitole 12.1.1 Zmeny bez predchádzajúceho súhlasu PPA – bod D súvisiaceho s aktualizáciou ostatných častí Integrovanej stratégie formou Dodatku k Integrovanej stratégii sú MAS povinné čakať 15 pracovných dní od doručenia Dodatku k Integrovanej stratégii na Oznámenie  o akceptácii/neakceptácii Dodatku k Integrovanej stratégii rozvoja územia zo strany PPA. Ak PPA nevydá stanovisko do 15 pracovných dní od doručenia Dodatku, predmetný Dodatok sa automaticky  považuje za akceptovaný. MAS nemôže vyhlásiť výzvu skôr ako  bude Dodatok k Integrovanej stratégii rozvoja územia akceptovaný resp. skôr ako uplynie lehota určená na schválenie Dodatku.

Zároveň je nutné, aby MAS rozlišovali druh zmeny v Integrovanej stratégii, resp. v zmysle akého bodu  MAS zmenu vykonáva podľa Kapitoly 12 Usmernenia. Pre zmeny v zmysle bodu D platí vyššie uvedené pravidlo o akceptácii Dodatku. Pre zmeny v zmysle bodov A,B,C a E sa zmeny oznamujú PPA len formou Oznámenia o zmene, kde MAS jasne uvedie aj druh zmeny podľa bodov A,B,C a E.

PPA Podcast

Logo - PRV SR 2014-2020

Miestne akčné skupiny

Banner - ATIS - Agrárne trhové informácie Slovenska

Aktuálne výzvy

Metodický pokyn k zverejňovaniu výziev

CAF

ISO 37001

Naj zamestnávateľ