20.04.2005

VÝZVA NA PREDKLADANIE ŽIADOSTÍ O PRIAME PODPORY V ROKU 2005

 

Pôdohospodárska platobná agentúra ( ďalej len PPA), rozpočtová organizácia zabezpečujúca administratívne činnosti súvisiace s finančnými prostriedkami z fondov Európskej únie a s finančnými prostriedkami štátneho rozpočtu, smerujúcimi do oblasti pôdohospodárstva a rozvoja vidieka v zmysle zákona č.473/2003 o PPA, o podpore podnikania v pôdohospodárstve a o zmene a doplnení niektorých zákonov :

Vyzýva

záujemcov (žiadateľov) o priame podpory v zmysle čl.10 "Usmernenia ministra pôdohospodárstva Slovenskej republiky na úseku štátnej správy o podpore v poľnohospodárstve poskytovanej formou jednotnej platby na plochu a doplnkových vyrovnávacích platieb"

1. K predkladaniu žiadostí na jednotnú platbu na plochu, na plodiny pestované na ornej pôde na vybrané odrody tabaku a chmeľ a na vyrovnávací príspevok na znevýhodnené oblasti

v termíne od 25.04.-16.05.2005*

* Vzhľadom na to, že posledný deň stanovený na podanie žiadosti v zmysle čl.12, ods.2 Nariadenia Komisie č.796/2004 pripadol na deň pracovného voľna, PPA konečný termín stanovuje v zmysle čl. 20 uvedeného nariadenia na 16.mája 2005.

Žiadateľom, ktorí predložia žiadosti v lehote do 25 kalendárnych dní po tomto termíne t.j. do 10.6.2005 bude čiastka, na ktorú by bol žiadateľ oprávnený , ak by podal žiadosť včas znížená o 1% za každý pracovný deň omeškania.

Na neskôr predložené žiadosti nebude PPA prihliadať.

Zmenu a doplnenie žiadosti v zmysle čl.11 "Usmernenia ministra pôdohospodárstva Slovenskej republiky na úseku štátnej správy o podpore v poľnohospodárstve poskytovanej formou jednotnej platby na plochu a doplnkových vyrovnávacích platieb" bude možné uskutočniť do 31. mája 2005 alebo po tomto termíne do 10.júna 2005 so sankciou 1% za každý pracovný deň omeškania.

2. K predkladaniu žiadostí na chov dojčiacich kráv a na chov bahníc, jariek a kôz

v termíne od 16.05.-30.06.2005

Žiadateľom, ktorí predložia žiadosti v lehote do 25 kalendárnych dní po tomto termíne t.j. do 25.7.2005 bude čiastka, na ktorú by bol žiadateľ oprávnený , ak by podal žiadosť včas znížená o 1% za každý pracovný deň omeškania.

Na neskôr predložené žiadosti nebude PPA prihliadať.

Žiadosti sa predkladajú v zmysle ustanovení k čl. 10 Usmernenia ministra pôdohospodárstva Slovenskej republiky na úseku štátnej správy o podpore v poľnohospodárstve poskytovanej formou jednotnej platby na plochu a doplnkových vyrovnávacích platieb na predpísaných formulároch schválených PPA a vydaných v Metodickom pokyne k Usmernenia ministra pôdohospodárstva Slovenskej republiky na úseku štátnej správy o podpore v poľnohospodárstve poskytovanej formou jednotnej platby na plochu a doplnkových vyrovnávacích platieb zverejnených na internetovej stránke www.apa.sk .

 

V Bratislave 20.4.2005.

 

Ing. Vadim Haraj
generálny riaditeľ PPA

PPA Podcast

Logo - PRV SR 2014-2020

Miestne akčné skupiny

Banner - ATIS - Agrárne trhové informácie Slovenska

Aktuálne výzvy

Metodický pokyn k zverejňovaniu výziev

CAF

ISO 37001

Naj zamestnávateľ